Pastor: Parlament uskoro o formiranju Srpsko-ruskog centra

Vesti 25. feb. 201809:50 > 09:55
Podeli:
Izvor: N1

Predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da će se vojvođanski parlament uskoro izjasniti o inicijativi poslaničke grupe Srpske radikalne stranke da se u Pokrajini formira Srpsko-ruski humanitarni centar, po uzoru na onaj u Nišu.

„Formalnopravno, inicijativa SRS-a u Skupštini AP Vojvodine ispunjava poslovničke zahteve da se nađe na dnevnom redu i naći će se na dnevnom redu, pa će se poslanici izjasniti o inicijativi da se formira Srpsko-ruski humanitarni centar u Vojvodini“, rekao je Pastor za novosadski „Dnevnik“. 

Prva naredna sednica Skupštine AP Vojvodine, na kojoj bi se mogla naći inicijativa poslanika SRS-a, trebalo bi da bude održana 6. marta.

Poslanička grupa SRS-a predala je nedavno vojvođanskom parlamentu zvaničan zahtev o pokretanju inicijative za formiranje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Vojvodini. Radikali su uz zahtev predali i 31.157 potpisa podrške građana Srbije, koji žive na prostoru Vojvodine, da se formira taj centar. 

U obrazloženju SRS-a stoji da je Vojvodini neophodan jedan takav ozbiljan centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama, kao i za intervencije u slučaju prirodnih nepogoda, požara i poplava.