Zelena stranka: Izmenili ime pred izbore da nam uzmu glasove

Izbori BG 24. feb 201813:26 > 13:29
Info služba/ Zelena stranka

Zelena stranka, u saopštenju dostavljenom medijima, tvrdi da je Zelena stranka Srbije nedavno promenila naziv, a da je "podmetnuta" kako bi im odvukla glasove.

„To je stranka koja se, od 2008. godine, zvala Slovačka stranka, da bi, negde pred ove izbore, iznenada promenila naziv u Zelena stranka Srbije. Niko nikad i nigde nije video nijednog njihovog člana ili aktivistu kako prikuplja potpise građana, što je zakonska obaveza svih podnosilaca lista. Preko noći su se pojavili i predali 1380 potpisa građana i listu sa 37 kandidata za odbornike. Gde i kada su ih sakupili“, postavlja otvoreno pitanje javnosti i zakonodavnim organima Srbije mr Goran Čabradi.

Iako bez članova u Beogradu, osim onih koji su, tako isto preko noći, postavljeni na listu kandidata, našla se među prvima na spisku lista za izbore za Beograd, naveo je Čabradi. „Kako, pitam sve koji su dužni da odgovore na ovo pitanje? I kako to da su neki od ljudi sa njihove liste odbornika istovremeno i članovi drugih, trenutno vladajućih stranaka? Je li to regularan izborni proces“, upitao je.

Čabradi je rekao da „ko god da se uplašio rasta Zelene stranke, jedine prave i jedine nezavisne zelene opcije u Srbiji“ moraće da poštuje zakon.

„I u Skupštini Republike Srbije, gde smo jedini od svih izmišljenih ili tek napravljenih zelenih stranaka u Srbiji, kao i u politici, uvek smo bili i ostaćemo konstruktivan partner. Ne vređajte građane Srbije ovakvim podmetanjima. Pustite nas da se takmičimo za pravi izbornu volju birača, u fer uslovima. Naša iskrena politika, okrenuta ljudima i njihovim potrebama, uvek će naći put do naših glasača“, poručio je predsednik Zelene stranke, mr Goran Čabradi.