Dveri i DJB: Naši aktivisti napadnuti u Batajnici

Izbori BG 24. feb 201811:19 > 16:24
YouTube / Dosta je bilo

Narodna poslanica Tatjana Macura iz Dosta je bilo (DJB) i narodni poslanik Srđan Nogo iz Dveri izjavili su da su ih jutros u Batajnici napali aktivisti Srpske napredne stranke (SNS).

„Između 9.30 i 10 časova napali su nas aktivisti SNS tako što su došli do našeg štanda i razbili ga“, rekla je Macura, dodavši da su izgazili i sav propagandni materijal „na očigled svih građana sa kojima smo razgovarali u tom trenutku“. 

Macura je kazala i da su aktivisti SNS došli do njihovog štanda želeći da isprovociraju incident, ali da im to nije pošlo za rukom

Srđan Nogo je kazao da su predstavnici DJB i Dveri zahvalni SNS „što je još jednom demonstrirao svoju nemoć“.  

„U razgovoru sa građanima Batajnice naišli smo na dobar prijem i očigledno su bili nezadovoljni zato što naša koalicija razobličava, putem društvenih mreža i u razgovoru sa građanima, sve kriminalne radnje koje SNS i njeni funkcioneri sprovode uništavajući ovu državu“, rekao je Nogo.

Kako je naveo, aktivisti SNS su došli na lokaciju gde su se nalazili aktivisti Dveri i DJB i iskoristili trenutak kada je većina njih bila na pijaci i razgovarala sa građanima.  

„Napali su dvojicu momaka iz Batajnice, polomili štand, uništili naš propagandni materijal“, rekao je Nogo i dodao da ih takav nastup nije zastrašio.

Iz ove koalicije tvrde da je nasilnike predvodio „Milаn Bojović, sаvetnik generalnog direktorа Jugoimport ‘SDPR’ i predsednik mesnog odborа SNS-a u Bаtаjnici“.

Oni su, kako navode iz DJB, pobаcаli mаterijаl, a Bojović je verbаlno podsticаo nаpаd nа nаrodne poslаnike Dostа je bilo, Dveri i grаđаne.

Kako se navodi, „batinaši SNS-a“ su došli sа jednog krаjа pijаce do štаndа DJB i Dveri, s nаmerom dа izgаze mаterijаl, vređаju i provocirаju, a zatim su oborili štаnd i vratili se dа izаzovu incident.

Jedаn od nаpаdаčа je odmаh priznаo dа su oborili štаnd i bаcаli mаterijаle, dodaje se u saopštenju.

Dveri: Novac građana Beograda se rasipa

Potpredsednik pokreta Dveri Predrag Mitrović, koji je analizirao gradski budžet, izjavio je da se „novac građana Beograda rasipa“.

Kako je saopštio taj pokret, Mitrović je u segmentu rashoda i izdataka utvrdio nepravilnosti i zloupotrebe u korišćenju budžetskih sredstava u Gradu Beogradu.

On je naveo više nepravilnosti, poput toga da je broj lica zaposlenih na određeno vreme, angažovanih po ugovoru o delu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima i angažovanih po drugim osnovama veći od zakonom dozvoljenog broja.

„Privremeni i povremeni poslovi su trajali duže od 120 radnih dana u kalendarskoj godini“, istakao je Mitrović.

Prema njegovoj oceni, primljeno je više lica u radni odnos na neodređeno vreme, bez pribavljanja prethodne saglasnosti Vlade Srbije.

Analizirajući deo o obračunima plata zaposlenih u Gradskoj upravi i opštinskim upravama Beograda, ukazao je da su izvršeni u suprotnosti sa članovima zakonima.

Mitrović je dodao da su izvršena i plaćanja bez potpisanih ugovora, bez donetih godišnjih programa, kao i da se pribavljaju primanja od zaduživanja bez prethodnog mišljenja Ministarstva finansija i Odluke Skupštine Grada Beograda o zaduživanju.

„Isplata naknade za socijalnu zaštitu iz budžeta Grada vršena je suprotno Zakonu o socijalnoj zaštiti“, istakao je on.

U saopštenju Dveri navedeno je i da su izvršene dotacije nevladinim organizacijama bez sprovedenog javnog konkursa.