Šta radite bre: Marko Bastać fizički napadnut

Izbori BG 24. feb 201810:31 > 10:36
N1

Nosilac odborničke liste “Šta radite bre” u kampanji za gradske izbore Marko Bastać fizički je napadnut sinoć u ulazu zgrade u kojoj živi, navodi se u saopštenju te grupe građana. Dodaje se da je slučaj prijavljen policiji, a očekuje se da se Bastać obrati javnosti tokom dana.

„Mi smo danas u okviru naših predizbornih aktivnosti hteli da na biciklima obilazimo beogradske pijace, što smo već radili pre nekoliko nedelja, da razgovaramo sa građanima i delimo predizborni materijal, međutim, sve nas je rano jutros zatekla vest da je Marko napadnut. Šokirani smo. On je bio na lekarskim pregledima, napad je prijavljen policiji i ja se nadam da će se obratiti javnosti danas u toku dana“, rekao je Lazar Lešnjak, kandidat na listi „Šta radite bre – Marko Bastać“, a navodi se u saopštenju.

PSG osudio napad na Marka Bastaća

Pokret slobodnih građana, kako se navodi u saopštenju, osuđuje fizički napad na Marka Bastaća, nosioca odborničke liste „Šta radite bre“ i upozorava da je „režim Aleksandra Vučića umesto vladavine prava i ljudske bezbednosti u Srbiji ustoličio nasilje kao najviši zakon i argument“.