"Da oslobodimo Beograd": Na delu investitorski urbanizam

Izbori BG 23. feb. 201822:23 > 22:27
Podeli:
Izvor: Tanjug / Filip Krainčanić

Kandidati za odbornike sa liste "Da oslobodimo Beograd" Balša Božović, Igor Radošević i Dragoslav Šumarac razgovarali su sa građanima u Studentskom parku gde su poručili da je na delu "investitorski urbanizam" i da je Stari grad postao žrtva privatnih poslova moćnika aktuelne vlasti.

„Građani Starog grada su žrtve poslovnih dilova vrha Srpske napredne stranke (SNS), jer ono što ona želi je da Stari grad pretvori u betoniranu pešačku zonu zbog lokala koje će voditi pojedinci iz vrha SNS-a i zbog njihovih biznisa“, rekao je Balša Božović, a saopštila Demokratska stranka.  

Božović je ocenio i da Studentski park više neće izgledati isto, jer će biti betoniran zato što privatno javno partnerstvo podrazumeva da će „neko iz vrha SNS-a na tom mestu napraviti garažu“.  

Dragoslav Šumarac rekao je da je u glavnom gradu sve podređeno profitu privatnih investitora i projektu Beograd na vodi.  

„Izmešta se putnička železnička stanica, kakvu imaju svi evropski gradovi na stanicu Prokop koja ima samo jedan šalter, nema ni čekaonicu, izmešta se Stari tramvajski most, pominje se gondola, takođe metro koji ide od jedne livade do druge – od Makiškog polja do Ade Huje“, rekao je Šumarac.  

On je dodao da javni interes u Beogradu više ne postoji, zbog čega je pozvao građane da spreče „investitorski urbanizam“.  

„Građani opet odlučuju o tome šta treba da se gradi u Beogradu i zato pozivam Beograđane da glasaju za listu broj 4 i da zajedno oslobodimo Beograd“, rekao je on.  

Igor Radošević iz Zelene ekološke partije – Zeleni, rekao je da se oštro protivi ideji da se u Studentskom parku drveće poseče, kako bi se olakšala ventilacija za buduću podzemnu garažu.  

„Ono što ovom parku treba je da se posadi novo drveće, a ne da se čupa postojeće zbog infrastrukturnih projekata. Postoji način na koji to treba da se uradi, a ako ne znaju treba samo da pitaju. U celom svetu to se već decenijama i godinama unazad i te kako radi“, kazao je Radošević.