Luka Maksimović: Zahtev za promenu imena predat 6. februara

N1

Predstavnici liste "Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD" rekli su da je zahtev za promenu imena Ognjena Maksimovića u Ljubiša Preletačević Beli zatražen još 6. februara, a da je Gradska izborna komisija (GIK) urgirala da se ubrza izdavanje lične karte.

Luka Maksimović, osoba koja je na predsedničkim izborima glumila fiktivnog lika Ljubišu Preletačevića Belog, rekao je na konferenciji za novinare da je zahtev za promenu imena Ognjena Maksimovića predat još 6. februara, jer su oni „pretpostavili da to može biti jedan od prigovora“.

GIK je urgirala da se procedura ubrza i da se lična karta izda. Na ovaj način smo videli ko nas zaista od stranačkih kolega podržava, rekao je Luka Maksimović.

„Jedina stvar koja me je razočarala je ko je podneo žalbu. Prošle godine smo imali opoziciju koja je stajala na mojoj strani i branili su stav da je svejedno da li je u listi Ljubiša Preletačević Beli ili Miki Maus, a sada imate sve te iste ljude koji govore da treba da postoji saglasnost od gospodina Ljubiše Preletačevića Belog. Bili smo spremni na to, ali smo mislili ipak da neće doći do žalbe. Ovo je samo jedan način kojim smo hteli da vidimo kome mi to zapravo smetamo“, izjavio je Maksimović.

Luka Maksimović je rekao i da misli da je grupa građana koju vodi zloupotrebljena od vladajuće koalicije.

„Apsolutno. Ali to je mnogo jače od nas. Nijedan medij se nije oglasio kada sam ja poslao poruku o Đilasu, a to odgovara samo Srpskoj naprednoj stranci. Oni su vrteli taj spot po 4-5 puta u dnevnicima na Pinku I ja sad ne mogu da se ograđujem od njih preko svoje stranice Definitivno je da ovo njima igra igru i da nas iskorišćavaju“, izjavio je Maksimović.

Dodao je da je „svestan da postoji šansa da bude još prigovora“.

Upravni sud u Beogradu oborio je pre dva dana listu „Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD“, između ostalog zato što nosilac, u ovom slučaju i u tom momentu fiktivni Ljubiša Preletačević Beli, nije dao pisanu saglasnost.

Lista nije ni mogla da dobije saglasnost Ljubiše Preletačevića Belog jer se do juče radilo o fiktivnom liku.

Nevladine organizacije CeSid i CRTA, koje kao posmatrači prate sednice Gradske izborne komisije, saopštile su na svojim tviter nalozima da je lična karta Ljubiše Preletačevića Belog, potpisnika saglasnosti da bude nosilac izborne liste, izdata 21. februara 2018. godine, kao i da je saglasnost overena kod notara u sredu uveče u 20:58 sati.