POKS predlaže telo za borbu protiv narkomanije i nasilja

Izbori BG 22. feb. 201812:44 > 12:51
Podeli:
Izvor: Pokret obnove Kraljevine Srbije

Kandidatkinja za odbornicu Pokreta obnove kraljevine Srbije na beogradskim izborima Ana Petrović Vukićević izjavila je da ta stranka predlaže osnivanje stručnog tela posvećenog borbi protiv vršnjačkog nasilja i narkomanije.

„Naš predlog je osnivanje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama. Prioritet u radu tog tela biće ugradnja, modernizacija i rekonstrukcija video-nadzora u svim školama, povećanje broja školskih policajaca, sređivanje ograda i zaključavanje školskih dvorišta i uvođenje ID kartica za ulazak učenika u škole“, navela je ona.

Kako se navodi u saopštenju, Ana Petrović Vukićević je ocenila da je potrebno iz budžeta grada izdvojiti sredstva za nabavku dovoljne količine testova na narkotike, koji će preko škola biti podeljeni roditeljima u nameri da testiraju svoje dete ako žele.

„Najefikasniji način u suzbijanju narkomanije među mladima Beograda je preventiva. Upravo zbog toga, kada znaju da imaju test u svojoj kući, mnogi mladi će odustati od namere da probaju narkotike i time ćemo sačuvati njihovo zdravlje i živote i započeti borbu protiv jednog od najvećih izazova u našem društvu“, rekla je ona.