Danas mestimično s kišom i susnežicom

Vesti 21. feb 201800:05 > 00:05
Izvor: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično s kišom i susnežicom, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u Timočkoj krajini, gde se očekuje od 10 do 20 cm novog snega, saopštio je RHMZ.

Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama povremeno jak, na jugu Banata i u Pomoravlju sa olujnim udarima.

Najniža temperatura će biti od minus jedan do četiri, a najviša do jedan stepen na severu Vojvodine i u Timočkoj krajini, do osam stepeni u centralnim i južnim krajevima.

U Beogradu će biti oblačno i vetrovito, povremeno s kišom i snegom, uz umeren i jak, istočni i jugoistočni vetar.

Najniža temperatura će biti oko nule, a najviša oko četiri stepena.

U Timočnoj krajini će u naredna 72 sata doći do stvaranja snežnog pokrivača visine od 30 do 40 centimetara, lokalno i više.

U oblasti Homoljskih planina očekuje se jak vetar i stvaranje snežnih nanosa, dok će u petak doći do slabljenja padavina.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u Pomoravlju sa udarima olujne jačine.

U subotu će na severu Srbije biti suvo, u ostalim krajevima kiša i sneg. Vetar u slabljenju i skretanju na severni i severozapadni. U nedelju i početkom naredne sedmice očekuje se jače zahlađenje sa snegom.