Sledeće nedelje ledeni talas u Srbiji

Vesti 19. feb 201811:32 > 11:35
Podeli:
Izvor: Shutterstock

RHMZ izdao upozorenje za istočne krajeve Srbije jer se u tom delu naše zemlje očekuju obilne snežne padavine u noći između ponedeljka i utorka i utorka i srede.

Očekuje se da će se formirati snežni pokrivač od 10 do 20 cm, a лlokalno i više. Istovremeno, u plannskim predelima postojeći snežni prekrivač će se povećati, uz jak vetar i snežne nanose.

Što se tiče predviđanja meteorologa za ovu sedmicu očekuje nas hladnije vreme nego što je do sada bilo, odnosno zima nam se vraća. Kako stoji na sajtu RHMZ-a, do kraja ove sedmice smenjivaće se kiša i sneg. Temperature će se kretati od minus jedan do nule u severnim krajevima zemlje, a nešto toplije biće na jugu.

Najviše dnevne temperature neće daleko stići- na severu se očekuje da se živa u termometru „popne“ na dva do tri stepena, a na jugu na pet do sedam stepeni.

Međutim, prema dugoročnoj prognozi, već sledeće sedmice nas očekuje ledeni talas, kada će se jutarnje temperature spuštati i do minus deset stepeni kaže Đorđe Đurić iz „Weather2Umbrella“ za „Blic“.

„Prema prognozama postoje velike naznake da će nam kraj februara doneti ledeni talas, odnosno led i sneg u celoj zemlji što će biti najhladniji deo zime kada će jutarnje temperature ići ispod minus deset“, kazao je on.