Vulin se iz "tetkinog" stana preselio u vilu na Dedinju

Vesti 07. feb 201811:27 > 11:30
Tanjug / Jaroslav Pap

Ministar odbrane Aleksandar Vulin se iz stana od 107 kvadrata koji mu je, prema tvrdnjama, kupila "tetka iz Kanade" preselio u vilu u Ulici Jevrema Grujića na Dedinju, koju su koristili i neki od njegovih prethodnika na toj funkciji - Bratislav Gašić i Dragan Šutanovac, piše Blic.

Vila ima 310 kvadratnih metara i garažu od 59 kvadrata, a sagrađena je devedesetih godina za potrebe generala Nebojše Pavkovića, mada on tamo nikad nije uselio.  

Ni Boris Tadić, kada je bio ministar odbrane, nije želeo da živi u tom objektu. U njemu nisu bili ni Aleksandar Vučić ni Nebojša Rodić u vreme dok su bili na čelu Ministarstva odbrane.  

Blic je pitao Vulina zašto je odlučio da napusti svoj, bez sumnje komotan stan i ode na Dedinje, na šta po funkciji ima pravo, ali on nije želeo da odgovori.  

Zanimljivo je da je selidba planirana baš u vreme kad je izbila afera „tetka“, jer su sredinom septembra nadležni državni organi odobrili Vulinu korišćenje vile na Dedinju, navodi Blic.

Tada su, međutim, mediji otkrili da je Agencija za borbu protiv korupcije istraživala odakle mu 244.000 evra koliko je platio stan na Zvezdari.  

Vulin je tada objasnio da je do novca došao prodajom svog stana, ali je otkriveno da je jedinu nekretninu koju je posedovao prodao rođenom bratu i to za 38.000 evra.  

S obzirom na tu nelogičnost, Agencija je zatražila da objasni kako je kupio novu nekretninu i on je tada promenio priču, rekavši da su pozajmili 205.000 evra od suprugine tetke iz Kanade.