Vučković: Smanjićemo porez na imovinu

Izbori BG 06. feb. 201814:33 > 14:37
Podeli:
Izvor: FoNet/DS

Kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Beograda Nataša Vučković je u razgovoru s građanima na Savskom vencu poručila da će lista "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, Nova, ZEP Zeleni" smanjiti porez na imovinu koji je aktulena vlast nepravedno višestruko podigla od 2013. godine.

„DS polazi od ustavnog načela da poreska politika mora da uvažava poresku snagu obveznika. Mi smo ubedjeni od početka ove vlasti da oni taj princip ne razumeju i ne primenjuju. Zato smo i pokrenuli ustavnu inicijativu na koju, nažalost, Ustavni sud nije na opravdani i očekivani način odgovorio“, rekla je Nataša Vučković, a prenela DS.  

Ona je dodala da je DS sa građanima u stalnom kontaktu, da je pružala pravnu pomoć u zaštiti onih građana čiji je porez na imovinu u ogromnoj meri prevazilazio njihovu poresku snagu.

„U tom pravcu ćemo naravno nastaviti i dalje našu borbu“, rekla je Nataša Vučković i dodala da će poreska politika biti znatno drugačija kada DS bude „odlučujuća snaga u gradu“.  

Šef odborničke grupe DS u Skupštini opštine Savski venac Dušan Dinčić rekao je da je za demokrate i njihove koalicione partnere nedopustivo da se ljudi primoravaju da prodaju svoju imovinu i da plaćaju isti porez kao i za tajkunske vile.  

„Smatramo da je neophodno da se sredstva prikupljena od poreza na imovinu u sklopu decentralizacije grada Beograda koja je neophodna, upotrebljavaju na onim delovima gde je porez na imovinu i prikupljen“, dodao je Dinčić, navodi se u saopštenju.