Video-nadzor u školama u Rakovici povezan s policijom

Vesti 29. jan. 201816:23 > 16:28
Podeli:
Izvor: Tanjug/ MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je obišao Policijsku stanicu Rakovica gde je pušten u rad monitoring centar koji povezuje video-nadzor u svim osnovnim, pojedinim srednjim i muzičkim školama u toj beogradskoj opštini s policijskom stanicom.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa policijskom stanicom povezane su 162 kamere visoke rezolucije, što će doprineti bezbednosti učenika.  

„Video-kamerama pokriven je svaki kvadratni metar oko škola, igrališta, ulaza i izlaza, čime su deca na najsavremeniji način zaštićena od svih oblika kriminaliteta. Hoćemo da pošaljemo snažnu poruku da nećemo dozvoliti narko-dilerima pristup našim školama. Nećemo im dozvoliti da prodaju drogu i da rade bilo šta protiv naše dece“, kazao je Stefanović. 

On je rekao da je odličan primer saradnje lokalne samouprave i policije, navodeći da će policija povećanjem broja policijskih službenika i patrola na ulici ostvariti bližu komunikaciju sa građanima.  

Po rečima ministra, policija čini sve i kako bi odnos sa građanima bio što bolji.  

„Imao sam priliku da u ovoj policijskoj stanici vidim da su policajci uredili novu šalter salu i druge prostorije. To govori da policijski službenici brinu o utisku koji će ostaviti na građane, i da razmišljaju o odnosu prema zajednici“, kazao je Stefanović.