Šarčević: Da može da nas vidi Sveti Sava, a može…

N1

Svečana Svetosavskoj akademija održana je u Narodnom pozorištu, povodom školske slave Svetog Save.

Akademija je počela himnom „Bože pravde“, a prisustvovali su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđevi i, patrijarh srpski Irinej.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da bez razvoja obrazovanja i nauke nema ni razvijene države.

On je naglasio da je put razvoja dug, ali da smo najzad krenuli tim pravcem i što je najvažnije shvatili da moramo imati bolje obrazovanje koje će biti u službi boljitka života svakog žitelja Srbije.

Beoinfo

„Da može da nas vidi Sveti Sava, a može, video bi da je Srbija jača i pametnija, da se i sada, kao pre mnogo vekova ugleda da najbolje, da se trudi da ih sustigne i prestigne. Danas, mili prosvetitelju, vidiš da se trudimo, da silovito krećemo napred, da menjamo Srbiju u kojoj živimo da znanje bude najvažnija reč pored ljubavi. Znanje za sve, za razvoj zemlje, za lični uspeh i sreću, za veliki ugled naših ljudi i samopouzdanje koje nam je toliko potrebno“, rekao je Šarčević.

Svetosavskoj akademiji prisustvovali su i brojni državni zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica, obrazovnih institucija, prosvetni radnici i učenici.

Akademiju je pratila reporterka N1 Marija Komazec: