Šarčević uručio Svetosavske nagrade, priznanje i Vesiću

Vesti 27. jan 201818:30 > 18:37
Podeli:
Izvor: Tanjug/ DIMITRIJE GOLL

Ministar prosvete Mladen Šarčević uručio je Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju.

Kako je saopštilo njegovo ministarstvo, Šarčević je na svečanosti u Vladi Srbije u Beogradu ocenio da nagrada odražava viševekovni duh Svetosavlja i da se za nju „vredi boriti“.  

„Mislim da je ovo dobra prilika da smo ujedinjeni u jednoj zajedničkoj misiji, a to je da obrazovanje u Srbiji treba da bude mnogo bolje, kvalitetno. Da budemo neko ko će iz toga crpeti bolji i lepši život sa namerom da se to sve umnoži, da ne bude bežanije iz Srbije, da to znanje, kao razvijene, civilizovane zemlje upotrebimo za opštu dobrobit i umnožavanje“, rekao je ministar.

Priznanje su dobili vaspitač i specijalista za muzičku kulturu u PU „Pčelica“ iz Sremske Mitrovice Slobodanka Grčić, nastavnica matematike i računarstva u zemunskoj Osnovnoj školi „Lazar Savatić“ Dejana Vojinović, nastavnik tehnike i tehnologije i tehničkog i informatičkog obrazovanja u kikindskoj Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ Milan Dragosavac.  

Među dobitnicima su i Branka Bešlić, psiholog u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ iz Subotice, učenica šestog razreda OŠ „Janko Veselinović“ i šestog razreda OMŠ „Petar Konjović“ u Beogradu Sofija Sviderski, učenica četvrtog razreda prirodno-matematičkog smera u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji Anja Kovačević kao i Marjan LJ. Ivanov, nastavnik elektro grupe predmeta u Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ iz Kule.  

Svetosavska nagrada uručena je i direktoru Tehničke škole Užice Draganu Tucakoviću, studentu prve godine Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu Đorđu Ogrizoviću, vanrednom profesoru na Fakultetu organizacionih nauka Vesni Damnjanović, profesoru na kragujevačkoj Visokoj školi za menadžment i ekonomiju Milošu Stankoviću i gradskom menadžeru Beograda Goranu Vesiću.  

Nagrađene su i osnovne škole „Branko Radičević“ iz Šida, „Svetislav Golubović Mitraljeta“ iz Batajnice, „Radoje Domanović“ iz Niša, Poljoprivredno-veterinarska škola „Svilajnac“, Visoka hotelijerska škola strukovnih studija iz Beograda.  

Priznanje za doprinos obrazovanju pripalo je i kompanijama „VISA“, „TELEKOM SRBIJA a.d.“, „Knjaz Miloš“ a.d. iz Aranđelovca, koncernu „Bambi“ a.d. iz Požarevca, Fondaciji „UNIVEREKSPORT“ i Regionalnom centru za talente Beograd 2.