Za čuvare kontejnera u Novom Sadu 10 miliona dinara u 2018.

Vesti 26. jan 201817:31 > 17:35
N1

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" u Novom Sadu planira da za "čuvare kontejnera" u 2018. godini izdvoji do 10 miliona dinara, preneo je lokalni portal 021.rs.

Po navodima portala, JKP „Gradska čistoća“ će raspisati novu javnu nabavku odmah nakon što istekne ugovor sa kompanijama „Ipon Security“ i „G4S Secure Solutions“ koje su taj posao obavljale prošle godine po ceni od gotovo pet miliona dinara bez PDV-a.

U tom komunalnom preduzeću su naveli da je „angažovanje patrola u 2017. godini dalo odlične rezultate“, te da zbog „proširenja projekta primarne separacije otpada u Novom Sadu, i dalje postoji potreba za njihovim radom“.

„U 2018. godini za ove poslove planirano je 10 miliona dinara. Koliko će sredstava biti utrošeno, znaćemo po završetku javne nabavke. Beležimo značajno manji broj oštećenja podzemnih kontejnera, što znači da je drastično manja šteta za JKP ‘Čistoća’ i Grad Novi Sad“, navelo je to preduzeće.

JKP „Gradska čistoća“ je prvo preduzeće u Srbiji koje se odlučilo na angažovanje „čuvara kontejnera“, a kako je ranije rečeno, razlog za njihovo angažovanje bila je „šteta koju nanose sakupljači sekundarnih sirovina“, odnosno to „što odnose ambalažni otpad koji građani savesno sakupljaju i odlažu u sklopu projekta primarne separacije“.

Portal 021.rs naveo je da na ulicama Novog Sada, prema prošlogodišnjoj javnoj nabavci, rade dve patrole sa po dva pripadnika obezbeđenja, ali da postoji mogućnost da se taj broj u narednom periodu uveća.