Rakočević: Držali ga u zatvoru, a sad će da rasvetle ubistvo

Vesti 20. jan 201818:16 > 19:09
N1

Glavni tužilac za region Mitrovice Šućur Sulja izjavio je da će analiza snimaka sigurnosnih kamera sa mesta ubistva Olivera Ivanovića biti objavljena u ponedeljak.

Oliver Ivanović ubijen je s leđa – sa šest metaka, upucan je pištoljem duga devetka, sumnja se da su ubice pobegle automobilom „opel astra“, koji je kasnije zapaljen, a poslednji vlasnik tog automobila nalazi se u Srbiji – to su jedine informacije koje je Kosovska policija do sada saopštila. Tužilaštvo najavljuje da će u ponedeljak objaviti opširni izveštaj o tom slučaju.

„Intenzivno radimo na istrazi ubistva Olivera Ivanovića. U ponedeljak očekujemo rezultate ispitivanja sigurnosnih kamera, ispitivanja vozila i forenzički izveštaj. Neki svedoci su ispitani“, kaže tužilac Šućur Sulja.

Kako prištinski mediji prenose, kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da postoje informacije koje obećavaju da će ubice i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića biti otkriveni. Srpskoj policiji i tužilaštvu nije dozvoljeno da vode istragu zajedno sa nadležnima na Kosovu.

„Mi ćemo razmenjivati informacije, tako kažu, iako smo tražili da učestvujemo u istrazi. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvari biti jasnije, kao što sam rekao i prvog dana kada je ubistvo počinjeno“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Da li se informacije razmenjuju i da li je kosovska policija od srpske zatražila podatke o vlasniku zapaljenog vozila – u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije – na ta pitanja novinara – dva dana ne odgovaraju. Novinar iz Gračanice Živojin Rakočević kaže da se ne nada da će kosovske institucije rešiti slučaj.

„Ne može se očekivati da pravda koja je Olivera Ivanovića držala tri godine u zatvoru, i uradila sve da ostane 9 godina, da sad rasvetli njegovo ubistvo. Vrlo je važno osnovati specijalni nezavisni istražni tim, koji bi izuzeo lokalne istražitelje i Euleks“, smatra novinar Živojin Rakočević.

Podsetimo, neposredno posle ubistva Ivanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije pokrenulo je predistražni postupak u pravcu krivičnog dela terorizam.