Božović: Nadam se da će se ostvariti sve što je Vučić rekao

Vesti 20. jan 201817:46 > 17:53
Podeli:
Izvor: N1

Zamenica predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović izrazila je nadu da će se sve što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao tokom današnje posete Kosovu vrlo brzo "i videti na terenu".

 Ona je rekla i da je odgovor Vučića na njeno pitanje o otkrivanju ubice Olivera Ivanovića bio zadovoljavajuć, „ukoliko se bude realizovao“.

Božović je rekla novinarima i da je zahvalila Vučiću što je došao u Kosovsku Mitrovicu.

„Pitala sam ga da li će počinilac biti pronađen. Dobila sam odgovor da će oni sve učiniti da bude pronadjen onaj koji je ubio Olivera, biće uhapšen svako, bio to Srbin, Albanac ili stranac… To me je ohrabrilo, kao i reči da će to biti vrlo brzo, jer se stiče utisak da se stvari razvodnjavaju“, rekla je Božović.

Ona je rekla da je izjava Vučića u Banjskoj da će se obračunati sa kriminalom i korupcijom ohrabrujuća.

„Predsednik je prošetao gradom i sam se uverio da je zavladao muk, da je ubistvo Ivanovića dovelo do jako teškog stanja u gradu, među građanima i među nama koje je video“ rekla je Božović.

Upitana da li se može očekivati ispunjenje obećanja predsednika da će ubica biti pronađen, imajući u vidu da ingerencije nad istragom ima policija u Prištini, Božović je rekla da postoje načini i da je potrebna dobra volja.