Policija Kosova: Netačni navodi o hapšenjima uoči posete

Vesti 20. jan 201815:32 > 15:39
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP, Visar Kryeziu

Policija Kosova je preduzela opsežne bezbednosne mere na putevima i u sredinama u kojima boravi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a negirala je informacije medija da je u Lapljem selu uhapšeno šest osoba.

Policija Kosova je odbacila kao netačne informacije prema kojima je u Lapljem selu u blizini Prištine uhapšeno šest osoba koje su navodno bile naoružane i kod kojih je policija pronašla oružje. Prema navodima policije niti je bilo hapšenje niti bilo kakvog incidenta o kojem su izveštavali neki mediji u Beogradu.

Policija je takođe kao netačne odbacila informacije da je jedna osoba u vozilu na ulasku u Prištinu iz pravca Veternika omela kolonu vozila u kojoj se navodno nalazio Vučić.

Policija je zaustavila jedno vozilo koje se nije odmah sklonilo sa puta, ali nije uhapsila nikoga.

Odbacila je kao netačno da se radilo o koloni vozila gde je bio predsednik Srbije i dodala da se Vučić u to vreme nalazio u Kosovskoj Mitrovici.

U Prištini i okolini, kao i u naseljima na Kosovu koje će posetiti Vučić je mirno i nije bilo bezbednosno interesantnih incidenata, navodi se.

Putni pravci koji iz Kosovske Mitrovice vode prema Prištini, Gračanici i Lapljem selu su pokriveni policijskim patrolama a preduzete su mere najvišem nivou predviđene za dolazak predsednika država.

Takve mere su preduzete i u Gračanici i u Lapljem selu gde se očekuje da boravi srpski predsednik.