Trudnicama i dalje kasne uplate

Vesti 19. jan 201811:28 > 11:34
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Roditeljski portal Bebac saopštio je da trudnicama i dalje kasne plate uprkos uveravanjima iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) da, sa njihove strane, nema kašnjenja u isplatama.

„Trudnice ne samo da ostaju bez redovnih uplata i novca, već se osećaju potpuno nezaštićeno jer poslodavci odgovornost prebaciju na RFZO, a RFZO na poslodavce. Ne zamajavajte više roditelje lažnim obećanjima, dajte im za početak samo ono što im pripada“, naveo je Bebac (www.bebac.com) u saopštenju.  

Taj roditeljski portal je naveo da je iz RFZO dobio obaveštenje da sa njihove strane nema kašnjenja te da, u slučaju da postoji neki problem u vezi sa kašnjenjem uplate trudnicama, one treba da se obrate prvo svom poslodavcu i da provere kada je poslodavac predao zahtev RFZO-u za isplatu naknade.  

Bebac je ocenio da trudnice ispaštaju dok RFZO, drugi nadležni i poslodavci prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

„Dok državni čelnici ne prestaju da daju lažna obećanja i pričaju bajke o natalitetu u Srbiji, u realnosti buduće majke ali i porodilje suočavaju se sa teškom nepravdom i ni malo prijatnim situacijama i to u periodu, kada bi trebalo da su najsrećnije. Država ponovo pada na ispitu roditeljstva“, piše u saopštenju.