Kuburović: Još nemamo odgovor Euleksa o učešću u istrazi

Vesti 17. jan 201817:58 > 18:00
Podeli:
Izvor: Tanjug/Filip Krainčainić

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da Srbija od Euleksa nije dobila odgovor po zahtevu da Srbija učestvuje u istrazi ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića i da to zavisi od toga kada će i kako prištinski organi odgovoriti na taj zahtev.

Upitana šta je razuman rok u kojem Srbija treba da dobije odgovor, Kuburović je rekla da „ne bi prejudicirala šta je razuman rok“.

U Euleksu je ranije danas agenciji Beta rečeno da će Priština doneti odluku da li će Srbija učestovati u istrazi ubistva Ivanovića.

Kuburović je rekla da su Beograd i Priština imali oko 3.000 zahteva koji se odnose na gradjanske i krivične postupke, da je „u velikoj meri tim zahtevima odgovoreno“, ali da ne postoji saradnja kada je reč o ratnim zločinima, odnosno da kosovska strana ne odgovora na zahteve Tužilaštva za ratne zločine.

Ona je kazala da je Ministarstvo pravde juče Euleksu prosledilo zamolnicu Srbije i zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal da dostavi prikupljene podatke i zapisnike sa uvidjaja i saslušanja svedoka.Ivanović je ubijen juče ujutru ispred prostorija SDP u Kosovskoj Mitrovici.