Kosovska Mitrovica se oprostila od Olivera Ivanovića

Vesti 17. jan 201808:32 > 11:07
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Građani Kosovske Mitrovice su tokom čitave noći odavali počast Oliveru Ivanoviću u prostorijama stranke u Kosovskoj Mitrovici ispred kojih je ubijen. Jutros je povorka prošla gradskim ulicima nakon čega je telo ubijenog lidera SDP-a prebačeno za Beograd.

Oko 11 časova povorka građana krenula je kroz Kosovsku Mitrovicu.

Okupljenim građanima ispred sedišta SDP-a obratila se Ivanovićeva stranačka koleginica Ksenija Božović koja je kazala da su ubili čoveka koji se borio za pravdu i demokratiju.

„Posle zatvora dočekao je da bude izrešetan i ovako pogubljen ispred kancelarije“, rekla je ona.  

Zahvalila se svima koji su došli da odaju poslednju poštu Ivanoviću ali i onima koji nisu tu i poručila da Oliverovi saradnici i porodica očekuju od Beograda, Prištine i međunarodne zajednice da počnioci budu pronađeni.  

Izvor : N1

„Nikada nije hteo da ode sa ovih prostora, sa Kosova i Metohije, čak je i vraćao ljude a danas ga ispraćamo u kovčegu za Beograd“, rekla je Božović.

Oliver Ivanović biće sahranjen u četvrtak u 12.30 u aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a za one koji žele da idu na sahranu biće organizovan prevoz.

Izvor : N1

 U Kosovskoj Mitrovici u četvrtak je dan žalosti, saopštili su iz Privremenog organa ove opštine.

 Vladika raško-prizrenski Teodosije služio je jutros u hramu Sveti Dimitrije u Kosovskoj Mitrovici liturgiju za pokoj duše Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak oko 8.15 sa šest metaka dok je ulazio u prostorije stranke gde je radio. Obdukcija je pokazala da je smrt bila trenutna i rane smrtonosne.

Pogledajte šta je izjavio advokat Nebojša Vlajić: