Građani odali poštu Ivanoviću u Beogradu, Nišu, Novom Sadu

Podeli:
Izvor: FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP /

Građani u nekoliko gradova u Srbiji odali su poštu ubijenom predsedniku Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

U Hramu Svetog Save u Beogradu večeras građani pale sveće za Ivanovića. Okupio se veliki broj građana, a mnogi od njih stoje ispred hrama sa upaljenim svećama u rukama.

Ispred hrama su između ostalih i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, funkcioneri Nove stranke Zoran Živković i Marinika Tepić, funkcioneri Narodne partije Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović, kao i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Tu su i akademik Dušan Teodorović, bivši sudija Vladimir Vučević, muzičar Ognjen Radivojević, bivši funkcioner Pokreta slobodnih građana Srbije Srđan Škoro, predstavnik UNS-a Petar Jeremić, novinar Radomir Počuča, glumac Nikola Kojo i humanitarac Arno Gujon.

#slider_0

Osim u Beogradu građani su se okupili u Novom Sadu i Nišu i još nekoliko gradova u Srbiji gde takođe paljenjem sveća odaju počast Oliveru Ivanoviću.

I ispred kuće Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici građani tokom celog dana donose cveće i pale sveće:

Oliver Ivanović ubijen je jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice ispred sedišta Građanske inicijative „Srbija, pravda, demokratija“.