Izbori u Beogradu biće održani 4. marta

Izbori BG 15. jan 201811:45 > 12:38
Podeli:
Izvor: N1

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je za 4. mart izbore za Skupštinu grada Beograda. Gojković je istovremeno raspisala izbore i u opštinama Aranđelovac i Bor.

„Pozivam građane Beograda, Aranđelovca i Bora da izađu na izbore 4. marta jer svojim glasom odlučuju kako će izgledati budućnost njihovih gradova, njihov svakodnevni život i život njihovih porodica i prijatelja. Važno je da na izbore izađu svi i da svojim glasom odluče kako će im izgledati vlast“, rekla je Gojković.

Poručila je da građani Beograda, Aranđelovca i Bora treba da imaju u vidu da se tog dana glasa za odbornike i da je zato važno „da pogledaju ko je na listi, šta su ti ljudi postigli, koje su im biografije“.

Ona je građane pozvala da izaberu odgovorne, ozbiljne i vredne ljude i da glasaju za konkretne programe, ideje i planove u Beogradu i drugim opštinama gde će se održati izbori. a ne da se glasa protiv.

„Od glasa protiv se ne živi u naredne četiri godine, niti će se dobiti više zabavišta, škola, parkova i investicija“, rekla je Gojković.

Ona je imala poruku i za političare koji će se nadmetati na lokalnim izborima u ta tri grada.

„Ozbiljno shvatite ovu izbornu kampanju. Treba da pokažete da poštujete Beograd, svoje sugrađane u Boru i Aranđelovcu. Poštujute protivnike, obraćajte im se idejama, programima, a ne mržnjom. I što je najvažnije, poštujte volju građana“, kazala je Maja Gojković.

Izborne radnje teku od dana objavljivanja odluke o raspisivanju izbora u Službenom glasniku. Izbori će biti održani prema Zakonu o lokalnim izborima.