Vučić: Zoran Radojičić prvi na listi SNS-a u Beogradu

Izbori BG 14. jan 201821:33 > 21:35
N1

Prvi na listi Srpske napredne stranke za izbore u Beogradu biće profesor Medicinskog fakultata i direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj, dr Zoran Radojičić, izjavio je predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić koji ne isključuje mogućnost da Radojičić postane gradonačelnik.

Srpska napredna stranka održala je sednicu Predsedništva i sednicu Gradskog odbora Beograd, na kojima je usvojena lista za gradske izbore u Beogradu, pod nazivom “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!”.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučič rekao je večeras za RTS da su u prvih 25 ljudi na listi samo četiri stranačke ličnosti, kao i da će listu predvoditi direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj, dr Zoran Radojičić.

Na pitanje da li će Radojičić biti i gradonačelnik, Vučić je rekao da ne bi isključio tu mogućnost.

Druga na listi je direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, a tu su i koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević, dekan Pravnog fakulteta dr Sima Avromović, profesor Mašinskog fakulteta Časlav Mitrović, profesorka Filološkog fakulteta Ljiljana Marković, sportisti Goran Grbović, Milan Gurovič, Nebojša Ilić, direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada, glumac Branko Milićević Kockica, TV voditelj Žika Nikolić (Žika Šarenica)…

Mali će raditi nešto mnogo odgovornije

Od stranačkih ličnosti u prvih 25 osoba na listi biće aktuelni gradonačelnik Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Vučić je rekao da je ponosan na rad gradskih vlasti u protekle četiri godine, ali da Siniša Mali neće opet biti gradonačelnik jer ima druge ambicije.

Bezbroj puta me je molio da ga oslobodim dužnosti gradonačelnika”, rekao je Vučić i najavio da će Mali raditi nešto mnogo odgovornije, i da če njegovo radno mesto biti u Beogradu.

Izbori u Beogradu biće raspisani sutra ili prekosutra, rekao je Vučić i naveo da bi izbori trebalo da budu održani 4. ili 11. marta, ali da će to saopštiti predsednica Skupštine Maja Gojković.

Vučić je rekao i da su svi u Predsedništvu SNS-a na sednici 10. januara bili za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali da su promenili stav kada im objasnio da to nije u interesu države.

“Znajući da nema stranačkih argumenata, glasali su za to”, objasnio je lider naprednjaka.