Vojna policija privela pukovnika Vojske Srbije

Vesti 11. jan 201809:50 > 14:04
Podeli:
Izvor: N1

Vojna policija privela je pukovnika V. S. zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja. Ministar odbrane izjavio je da neće komentarisati hapšenje dok se ne donese odgovarajuća presuda.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom tužiocu.  

Kako se navodi u saopštenju, vojna policija sprovela je akciju tokom koje je saslušano više osoba zbog krivičnih dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.  

Akcija je sprovedena u saradnji sa Vojnobezbednosnom agencijom i Ministarstvom unutrašnjih poslova, po nalogu tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu.

Vulin ne želi da komentariše hapšenje

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da neće komentarisati hapšenje pukovnika Vojske dok se ne donese odgovarajuća presuda. 

Vulin je o tome, kako je prenelo Ministarstvo odbrane, rekao da „ne može da komentariše dok se ne donese odgovarajuća presuda, odnosno, dok se ne povede odgovarajući postupak“. 

„Sigurno je da je Vojska Srbije, ne bez razloga, jedna od najcenjenijih i najpoštovanijih institucija u našem narodu, između ostalog što toliko vodi računa o sebi i svom ugledu i onima koji rade u njoj“, ocenio je ministar.