Dačić: Koalicija sa radikalima nije opcija za Beograd

Vesti 10. jan 201817:45 > 17:47
N1

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je Glavni odbor te stranke doneo odluku da postoje dve opcije za nastup na beogradskim izborima – ili da se ide u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, ili da socijalisti nastupe samostalno. Koalicija sa radikalima nije opcija za Beograd, kaže Dačić.

Dačić je uoči izborne konferencije foruma žena SPS-a Beograda, podsetio da su socjalisti na prošlim izborima u glavnom gradu ostvarili dobar rezultat, i da su tada osvojili 11 odsto glasova.

U slučaju samostalnog nastupa na predstojećim izborima, kandidat SPS-a za gradonačelnika biće Aleksandar Antić, precizirao je lider socijalista.

Na pitanje N1 da li razmišljaju o koaliciji sa radikalima u Beogradu, Dačić je podsetio da su SPS i SRS zajedno nastupali na lokalnim izborima u Mionici, ali da to nije bila opcija za Beograd.

Kaže da je takva koalcija od strane opozicionih politčara oštro kritikovana, kao da se stvari vraćaju na crveno-crnu koaliciju, ali da on nema problem sa tim.

“Ništa nas ne sme iznenaditi. Kao socijaliste pokušali su da nas unište i otpišu, ali ne samo da smo vaskrsli, nego nisu uspele da nas unište NATO bombe. Pogledajte gde sam ja, a gde su oni koji nas kritikuju”, poručio je Dačić.

Kaže i da ne veruje da će SNS promeniti svoju odluku o tome da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora, iako ih on lično priželjkuje.

„Zato što smo stalno suočeni sa pričama da će vlast da padne i da će doći nove snage na vlast, iako mi znamo da to nisu nove snage. Ako se želi ozbiljna politzička borba onda su izbori prava stvar”, naveo je Dačić.