Antić: Nisam u političkoj kampanji za beogradske izbore

Vesti 09. jan. 201812:43 > 12:47
Podeli:
Izvor: N1

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je da ovih dana učestvuje u raznim događajima, ali da time nije započeo političku kampanju za predstojeće izbore za Skupštinu Beograda kao kandidat za gradonačelnika, kako mu se "spočitava".

On je na pitanje novinara kakve veze ima kao ministar rudarstva i energetike sa pošumljavanjem oko sportske Štark Arene na Novom Beogradu, gde je zasadio sadnicu crvenolisnog javora, rekao da je svojevremeno kao predsednik Skupštine Beograda učestvovao u donošenju Strategije pošumljavanja grada.  

„Nisam u političkoj kampanji što mi se spočitava jer oni koji to ne veruju mogu da se podsete da sam i prošle godine u ovo vreme posećivao porodilišta i prihvatilišta za decu“, rekao je Antić.  

Komenatrišući odgovor u emotikonima (simbolima) predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dat u simbolu čoveka sa podignutim rukama u intervjuu jednom listu na pitanje da li će Srpska napredna stranka (SNS) na beogradskim izborima učestvovati zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Antić je rekao da je to razumeo kao „želju za nastavkom započetog posla“.  

„Dopada mi se intervju u emotikonima jer ostavlja različite utiske“, rekao je Antić.  

Na pitanje kakakv bi bio njegov odgovor na pitanje da li bi SPS na tim izborima učestvovao sa SNS, Antić je rekao da bi odgovorio simbolom „smajlija“ i podignutim palcem ruke.