Gimnazijalcima u Kragujevcu produžen raspust zbog požara

Vesti 08. jan. 201810:51 > 10:54
Podeli:
Izvor: N1

Učenicima Prve kragujevačke gimnazije, u kojoj je nedavno podmetnut požar, produžen je raspust do 15. januara, rečeno je Beti u toj školi.

Direktorka škole Slavica Marković je rekla da je odluka da đaci sutra, 9. januara, posle raspusta ne krenu na nastavu, doneta u saradnji sa školskom upravom i Ministarstvom prosvete.

„Nije ugrožena bezbednost učenika, imamo i provere Instituta za javno zdravlje koje su potvrdile da sredina nije štetna, ali smo odlučili da produžimo pauzu za đake do 15. janauara, prosto zbog neprijatnih mirisa koji se još uvek osećaju u školi“, rekla je ona.

Dodala je i da se danas u školi nastavljaju radovi na čišćenju prostora oštećenog u požaru, kao i na konsolidaciji dokumentacije, da bi mogao da se, i u tom delu, nastavi normalan rad škole.

Marković je rekla da je na sastanku sa ministrom prosvete i predstavnicima lokalne samouprave u subotu u Kragujevcu dogovoreno da se sanacija štete radi prema prioritetima koji će biti utvrđeni.

Ona je rekla da se školi javlja veliki broj građana, bivših đaka, privrednika, koji su spremni i novčano da pomognu zbog čega će biti ustanovljen i namenski račun koji će biti objavljen na sajtu škole.

Požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji podmetnuo je N.G. (37) iz Kragujevca, kome je u petak Osnovni sud odredio pritvor do 30 dana.

Ovu gimnaziju pohađa 1.216 đaka u 43 odeljenja.