Vulin: Kfor procenio da su mogući incidenti u Kopnenoj zoni

Vesti 07. jan. 201812:15 > 12:20
Podeli:
Izvor: Tanjug / Dimitrije Goll

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je Vojska Srbije od Kfora dobila informacije da tokom božićnih praznika može doći do incidenata u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Vulin je novinarima u vojnoj bazi Jezerska mahala rekao da se svaka informacija tog tipa ozbiljno proverava i da se čini sve da bi se sprečilo bilo kakvo eventualno nasilje.  

„Političke trzavice među Albancima u Prištini i njihov strah od formiranja Specijalnog suda za ratne zločine jeste faktor destabilizacije ali na to moraju da reaguju predstavnici međunarodne zajednice“, rekao je Vulin.

On je kazao da je za Srbiju potpuno neprihvatljivo formiranje Vojske Kosova i da u skladu sa Rezolucijom 1244 ne može Srbija da prihvati da na prostoru KiM postoji bilo koja druga oružana sila osim Kfora.  

Vulin je danas u vojnoj bazi Jezerska mahala koja se nalazi u Kopnenoj zoni bezbednosti u opštini Bujanovac pripadnicima vojske čestitao Božić i ocenio da bez jake vojske ne može biti ni mira ni stabilnosti ni investicija u zemlji.  

Kako su ocenili pripadnici vojske bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom je mirna i stabilna.