Užički Supermen – Ginisov rekorder i brucoš u 69. godini

Vesti 06. jan 201817:44 > 17:49
N1

Milovan Milutinović prvi je užički Ginisov rekorder. U gradu na Đetinji zovu ga Supermen, a podvig za Ginisa nije jedino čudo ovog 69-godišnjeg Užičanina, koji pobija tezu da su fizičke sposobnosti uslovljene godinama.

Jedino ne zna da leti, ali po svemu drugom, on je Supermen.

Pre pet godina prepešačio je 2.500 kilometara od Užica do Londona i tamo pred početak Olimpijade postao Ginisov rekorder.

Užičanin Milovan Milutinović pretrčao je u Londonu 100 metara sa 45 kilograma tereta za 25,19 sekundi i to posle 62 dana pešačenja.

„Izgubio sam 12 kilograma na putu do Londona. Ipak uspeo sam da pred Ginisovom komisijom na londonskom stadionu Linford Kristi postanem i zvanično rekorder“, priča za N1 Milutinović.

Tako je Milovan svetu pokazao svoju snagu i nije se na tome zaustavio. Ove godine postao je brucoš novosadskog DIF-a i to u 69 godini života.

„Narodna izreka kaže da nikad nije kasno i time se vodim. Vežbam 50 godina i zato sam u ovim godinama u dobroj kondiciji. Posle svih rezultata koje sam ostvario, odlučio sam da upišem fakultet i siguran sam da ću ga završiti, samo da budem živ i zdrav“, kaže Milutinović.

A možda Milovan ne bi danas bio užički Supermen da ga nisu odbili na regrutaciji za vojsku, jer je bio težak svega 49 kilograma. Tada se okrenuo sportu i dokazivanju.

Bio je jugoslovenski vicešampion u bodibildingu, sa 42 godine počeo je da trenira karate, a od nedavno je nosilac crnog pojasa peti dan. Svakodnevno trenira, podučava decu karateu, propagira zdrav život. Sada i studira i postavlja sebi nove ciljeve.

„Volim da kažem da mi je ostalo još 30 godina života i želja mi je da doktoriram, pa da umrem kao doktor fizičke kulture“, poručuje Milutinović.

Užički supermen do sada je ispunio svaki svoj naum, pa i doživeti stotu u njegovom slučaju i nije nemoguće.