AMSS: Oprez zbog odrona i magle, kreću "Božićne gužve"

Vesti 04. jan 201820:43 > 20:50
N1

Auto moto savez Srbije upozorio je vozače da uprkos povoljnim vremenskim uslovima za ovo doba godine, obrate pažnju na vožnju zbog čestih odrona i magle.

„Razlog za većim oprezom su česti odroni koje uslovljavaju česte temperaturne razlike, dok magla ove večeri smanjuje vidljivost i otežava vožnju na području Kopaonika“, navodi AMSS.

U saopštenju se dodaje da se danas, za razliku od prethodnih dana, kada je zbog praznika na putevima bio veći broj vozila, saobraćaj odvija umerenim intenzitetom, bez gužvi i zastoja, dok se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja. Na graničnim prelazima na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, osim na GP Horgoš na izlazu iz Srbije, gde je saobraćaj pojačan i čeka se oko sat vremena, očekuju se i duža zadržavanja. 

AMSS dodaje da u pretprazničnim božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane.

Zadržavanja su tada duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, naveo je AMSS i preporučio vozačima da koriste alternativne granične prelaze.