Ostavku podneo i potpredsednik Samoopredeljenja

Vesti 04. jan. 201815:46 > 15:55
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Potpredsednik Samoopredeljenja i poslanik te stranke u Skupštini Kosova Dardan Sejdiu podneo je ostavku na sve funkcije u stranci.

Pre nekoliko dana ostavku su podneli i predsednik Samoopredelenja Visar Imeri i potpredsednica Aida Drguti.

„Podnosim ostavku zbog nezadovoljstva i poslednjih dešavanja u stranci. Nadam se da će moja ostavka biti shvaćena kao alarm za one koji se koriste metodama linčovanja i insinuacija“, kazao je Imeri na vanrednoj konferenciji za medije u sedištu stranke.

Sejdiu je rekao za prištinsku televiziju KTV da je podneo ostavku na funkciji potpredsednika, člana Predsedništva i glavnog odbora stranke, te da će političko delovanje nastaviti kao član stranke i poslanik u Skupštini Kosova.

Imeri je rekao da deo članstva i rukovodstva stranke, pozivajući se na poslanika Samoopredljenja Aljbina Kurtija vredja one koji misle drugačije i poziva na njihov linč.

Imeri je rekao da je u suštini Samoopredeljenja kao stranke bila lojalnost prema političkom konceptu, što sada nije slučaj i da zbog toga neće biti na čelu stranke.

„U poslednje vreme osetio sam veliko nepoštovanje. U tim okolnostima je nemoguće raditi“, rekao je Imeri i izrazio nadu da stranka neće biti uništena zarad ličnih neslaganja i inata.

Prvi znaci neslaganja su se pojavili pošto je potpredsednica Skupštine Kosova Aida Drguti javno uvredila Aljbina Kurtija. Drguti se kasnije izvinila Kurtiju i članovima stranke ali je dodala da stanje u pokretu nije dobro i da neki pokušavaju da unesu strah u partijske redove.

Drguti je navela da u Samooprdeljenju postoje duboki problemi i neslaganja političke i organizacione prirode. Prema njenim rečima, u pokret se uvodi političko jednoumlje kojim se ubija demokratija i iskrena, principijelna i otvorena diskusija o stavovima i organizacionim odlukama stranke.

Zbog podela koje su se izbile u javnost Glavni odbor Samopredeljenja je sredinom decembra na zahtev više od dve trećine članova odlučio da organizuje izbor predsednika stranke.

Aljbin Kurti je za sada jedini kandidat za predsednika stranke.