Bratanica Ramuša Haradinaja ranjena u eksploziji u Švedskoj

Vesti 03. jan. 201813:53 > 14:00
Podeli:
Izvor: Arhiva

U eksploziji bombe 2. januara, u švedskom gradu Helsingborgu, ranjena je kćerka bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nasima Haradinaja, prenose švedski mediji.

Nasim Haradinaj, brat od strica aktuelnog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, bio jedan od inicijatorapeticije koju su nedavno pokrenuli veterani OVK, a koji su tražili izmene Zakona o specijalizovanim komorama i specijalnom tužilaštvu, podseća portal KoSSev.

Jaka eksplozija u stanu ranila je Arianu Haradinaj, koja radi kao medicinska sestra u ovom gradu i priprema se za studije u Švedskoj.

Kosovska novinska agencija Kosovapress pitala je Arianinog oca, Nasima Haradinaja, da li je napad povezan sa njegovim političkim aktivnostima.

„Eksplozija u zgradi je teroristička akcija bez obzira na to koji je cilj napada. Ne želim da spekulišem o motivima napada i na švedskim vlastima je da istraže i reše slučaj,“ rekao je Nasim Haradinaj, koji rukovodi Udruženjem veterana OVK.

Nakon medicinskog zbrinjavanja u bolnici, švedska policija je prebacila Arianu na bezbedno mesto.

Arianin otac, Nasim Haradinaj, bio je jedan od inicijatora peticije koju su nedavno pokrenuli veterani OVK, a koji su tražili izmene Zakona o specijalizovanim komorama i specijalnom tužilaštvu – međunarodnom sudu za ratne zločine koji će se baviti navodnim zločinima bivših pripadnika OVK.

Veterani OVK podneli su peticiju Skupštini, tražeći od suda da istraži sve zločine počinjene na Kosovu, a ne da goni i sudi samo Albancima.