Narodna stranka i Đilas usaglasili stavove

Vesti 19. dec 201715:08 > 15:11
N1

Predstavnici Narodne stranke razgovarali su s budućim kandidatom za gradonačelnika Beograda Draganom Đilasom, s kojim su se saglasili da je potreban zajednički front. Kako je saopšteno, na organima stranke doneće "formalnu odluku o modalitetima strateške saradnje s Draganom Đilasom i Pokretom slobodnih građana".

Postignuta je saglasnost o tome da je potrebno formirati zajednički front opozicije za smenu aktuelne pogubne vlasti, kao i ponuditi Beograđanima jedinstvenu alternativu koja će obezbediti prosperitet i održivi razvoj naše prestonice, navodi se u saopštenju nakon sastanka.  

Narodna stranka je navela da je spremna da „pruži pun doprinos realizaciji ovih ciljeva i u tom smislu će na organima stranke doneti formalnu odluku o modalitetima strateške saradnje sa Draganom Đilasom i Pokretom slobodnih građana“.  

Narodna stranka je pozvala i druge opozicione aktere da se pridruže ovim naporima.  

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da će odluku o podršci listi na čelu sa Draganom Đilasom doneti tek kad obavi razgovore sa svim akterima. Predstavnici Nove stranke, Pokreta Dosta je bilo, Ne davimo Beograd izjasnili su se da neće pružiti podršku bivšem gradonačelniku, dok iz DS poručuju da su otvoreni za razgovore.