Uhapšen predsednik opštine Alibunar

Vesti 18. dec 201715:24 > 15:27
Shutterstock

Pančevačka policija uhapsila je predsednika opštine Alibunar P.B. (49), zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžete države, Vojvodine i te opštine za 247 miliona dinara, saopštio je MUP.

P.B. je osumnjičen da je 2015. godine u svojstvu odgovornog lica Opštine propustio da donese Odluku o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, čime je, kako se navodi, onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta. 

„Na ovaj način je oštetio budžet Srbije, Vojvodine i opštine Alibunar u iznosu od 247.295.928 dinara, odnosno pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 58.148.250 dinara poljoprivrednim proizvođačima koji su bez pravnog osnova i nadoknade obradili državno poljoprivredno zemljište“, naveo je MUP. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, Predrag Belić je za predsednika opštine izabran 2015. godine i funkcioner je Srpske napredne stranke.

Kako prenose mediji, bio je hapšen u akciji Sablja zbog dilovanja droge i iznuda, na šta su mediji podsećali i u vreme izborne kampanje 2012. kada je Belić bio nosilac liste SNS u Alibunaru. U zatvoru je bio dva puta, što stoji i u evidenciji Opštinskog javnog tužilaštva u Pančevu. 

Protiv njega su četiri puta vođeni postupci zbog nezakonitog držanja oružja i municije, ali nijednom nije osuđen, jer su postupci obustavljani zbog zastarelosti. Dva puta je bio u zatvoru, nakon dve pravnosnažne presude zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti.