Duda Ivković izabran za Ličnost godine

Vesti 14. dec. 201711:18 > 11:23
Podeli:
Izvor: N1

Nedeljnik i Turning Points - čuveni godišnjak Njujork tajmsa koji od prošle godine izlazi i na srpskom jeziku - za ličnost godine izabrali su proslavljenog srpskog trenera Dušana Dudu Ivkovića.

Izbor ličnosti koja je obeležila godinu za nama otpočeo je prošle godine kada je premijerno i izašao godišnji almanah Njujork tajmsa na srpskom jeziku, kada je za ličnost godine proglašen predsednik SANU Vladimir Kostić, saopteno je iz lista Nedeljnik.

„Prošla godina je u svakom smislu bila njegova godina. Duda Ivković je postao ‘Legenda Evrolige’, ušao je u ‘Kuću slavnih’ i na kraju simbolično i spektakularno, oproštajnom utakmicom u Atini, stavio tačku na dugogodišnju uspešnu karijeru. Bio je to, svakako, košarkaški događaj godine, kao omaž treneru koji je obeležio više od pola veka najvećih uspeha u jednoj od retkih oblasti u kojoj smo toliko dominantni“, navodi se u obrazloženju.

Novo izdanje Globalnog almanaha „Turning Points“ svake godine se pojvaljuje na kioscima uoči Nove godine, a u novom broju Nedeljnika od 14. decembra objavljena je ekskluzivna ispovest Dušana Dude Ivkovića u kojoj govori o manje poznatim i nepoznatim fragmentima iz njegovog života, od prvog treninga do oproštaja u Atini, a koji ilustruju i upotpunjuju sliku o Dudi Ivkoviću i srpskoj košarci.      

Izvor : Nedeljnik