Vučić: Veća i snažnija podrška osobama s invaliditetom

Vesti 04. dec 201713:25 > 13:33
Tanjug/Tanja Valč

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će budžeti za podršku osoba sa invaliditetom biti sve veći iz godine u godinu.

Na obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, Vučić je najavio veću i snažniju podršku osobama sa invaliditetom. 

„Samo ljudi i njihova marljivost predstavljaju ono što jednu zemlju razlikuje od drugih zemalja. Ponosan sam što živim u istoj zemlji u kojoj živite i vi. Danas kada se vidi da stvari polako idu na bolje možete računati na našu snažniju podršku jer hoćemo da pokažemo da ne pravimo razliku među građanima“, kazao je Vučić u Palati Srbije.

On je rekao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je izjednačila nagrade za paraolimpijce i olimpijce i dodao da su svojim sportskim uspesima paraolimpijci najviše doprineli podizanju ugleda Srbije u „najrazvijenijim protestanskim zemljama“. 

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran đorđević je rekao da je unapređenje položaja i zaštita prava osoba sa invaliditetom jedan od prioriteta tog resora. 

„Prvi pravac naše saradnje ogleda su u učešću predstavnika udruženja osoba sa invaliditetom u radnim grupama za izradu zakonskih rešenja i drugih akata, drugi pravac kroz finansijsku i stručnu pomoć ministarstva programima udruženja osoba sa invaliditetom“, kazao je on.

Đorđević je dodao da će Ministarstvo za rad i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije nastaviti partnerski odnos na sprovođenju Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.