Stefanović: Junačine nas gađale kamenčugama u Mitrovici

Vesti 02. dec 201714:49 > 14:52
Podeli:
Izvor: N1

Članovi Levice Srbije i njen predsednik Borko Stefanović napadnuti su sa nekoliko kamenica dok su sedeli u jednom kafiću u Kosovskoj Mitrovici.

Prilikom napada naneta je materijalna šteta kafiću “Aktiv“, predsedniku Izvršnog tima Marku Kovačeviću je staklo poseklo arkadu, a predsednik Izvršnog odbora Novi Sad, Branislav Janković je pogođen kamenicom u glavu, navodi se u saopštenju Levice.

Dodaje se da je nakon lekarskog pregleda Janković pušten, i sa ostalim stranačkim kolegama krenuo nazad za Beograd.

“Vinovnici nisu imali hrabrosti ni da uđu, ni da se zadrže nakon što su bacili kamenice, iste sekunde su se razbežali. Iako ne znamo ko su bili napadači, logično je sumnjati da su to isti oni koji nasilje koriste protiv svakoga ko nije privržen Srpskoj naprednoj stranci na prostoru Kosova i Metohije. Ovo je samo jedan u nizu napada na one koji ne žele da spuste glavu pred takozvanom Srpskom listom”, poručuje Levica u saopštenju.

Nakon incidenta se na društvenim mrežama oglasio i lider Levice Borko Stefanović koji je na Tviteru napisao: “Dok smo sedeli na kafi u Kosovskoj Mitrovici neke junačine su nas gađale kamenčugama, razbijajući prozore na kafiću. Dve povrede glave članova Levice Srbije. Neće nas zaustaviti bezumnici i kukavice.”

Na Fejsbuku je naveo i da je jednom članu Levice “polupana glava”, a drugom “posečena arkada”.

“Taj što vas je poslao vas je izdao i slagao sve. Sramota me je da sam deo istog naroda sa ovim idiotima”, napisao je Stefanović.