Brnabić: MUP uzeo škode, jer je bila najbolja ponuda

Vesti 28. nov 201719:12 > 19:20
Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Budimpešti da je firma "škoda" dala najbolju ponudu na tenderu Ministarstva unutrašnjih poslova za kupovinu automobila za to Ministarstvo.

Ona je rekla da je MUP naveo da je nabavka vozila bila tajna zbog specifikacije vozila koja se nabavljaju, ali da konkurs nije bio tajan i da škoda nije bila jedina pozvana. 

„Bili su pozvani svi proizviođači automobila koji rade na ovom tržištu i sa njima se u direktnim pregovorima postizala cena. Cena škode je bila i najbolja“, rekla je Brnabić.

Ranije, tokom novembra, državni sekretar u MUP-u Srbije Miroslav Miličković rekao je da se MUP prilikom odabira najbolje ponude na tenderu za kupovinu automobila pre svega rukovodio cenom vozila.

MUP je na tenderu nabavio 710 vozila „škoda rapid“ čija je cena, po njegovim rečima, bila znatno povoljnija od one koju je ponudio drugoplasirani ponuđač kragujevačka fabrika Fijat Krajsler automobili (FCA) za automobil „fijat 500L“. 

On je tada rekao da su svi koji su učestvovali u pregovaračkom postupku javne nabavke vozila za MUP, zastupnici vozila „škoda“, „fijat“ i „pežo“, imali ravnopravne šanse.