Ilić Vučiću: Molim te, budi malo normalan

Vesti 26. nov. 201714:31 > 16:34
Podeli:
Izvor: FoNet/Zoran Mrđa

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je u Čačku da će oni koji su protiv vlasti Aleksandra Vučića stati u "jedan red" jer imaju zajednički interes - rušenje aktuelne vlasti, istakavši da priču o razjedinjenoj opoziciji "potura vlast".

Ilić je na obeležavanju 20 godina postojanja Nove Srbije rekao da nije tačno da opozicija nije jedinstvena i da se svađa.  

„Srbija se danas podelila na za i protiv Vučića“, rekao je Ilić i upitao zašto predstavnici vlasti beže od svakog duela sa opozicijom rekavši da je to slučaj jer nemaju argumente.  

Dodao je da u Srbiji mora da se završi lustracija i da je velika greška što nije uradjena posle 5. oktobra 2000. godine.  

„Pričaju neke priče, a ne kažu kako će čovek sa ovom platom da preživi i izmiri sve obaveze i kako Srbija da počne da se obnavlja i rađa“, kazao je Ilić. 

Ilić je ocenio da „neki koji se danas bave politikom ne bi smeli da pomenu reč politika, a kamoli njome da se bave“.

„Ne mogu poslove da vode ljudi koji to ne znaju da rade“, kazao je lider Nove Srbije i dodao da Skupština Srbije mora izgledati drugačije. 

Ilić je rekao se borio da sačuva Novu Srbiju.

„Neki koji su ‘tamo’ prešli obećali su da je predaju, pa da budemo (lider Pokreta socijalista) Aleksandar Vulin, kao Bogoljub Karić – da sedimo, ćutimo i dižemo ruku. Neki naši su to hteli i oni su otišli, ali nisu uspeli da odvuku sve, jači smo nego što smo ikada bili“, kazao je Ilić.  

Ilić je rekao da će se ta stranka vratiti na političku scenu jer „oni koji sada vladaju su imali dovoljno vremena da pokažu šta znaju“.

Ilić je rekao da je NS bila „ponižena i proganjana“ od Srpske napredne stranke (SNS) i njenog lidera Aleksandra Vučića koji je, prema Ilićevoj oceni, hteo da uništi NS, ali u tome nije uspeo.

„Takav progon koji sam doživeo od SNS i Vučića, nikada nisam mogao ni da zamislim, da toliko zla može neko nekome da nanese“, rekao je Ilić.

On je na kraju obraćanja novinarima poslao neobičnu poruku predsedniku SNS i Srbije Aleksandru Vučiću.

„Budi malo normalan, ja te molim, ne radi to što radiš. Mnogo je ružno i ne vodi ničemu. Vodiš Srbiju u svađu, a mi to ne želimo. Ti si predsednik Srbije, svih građana, i ne smeš to da dozvoliš. Pusti te stranačke strasti. Pusti malo medije, pusti malo da se razgovara, da se pregovora, ne možeš ići na izbore tako kako si planirao“, rekao je Ilić.

Ilić je predsedniku Srbije poručio da nije na dobrom putu, ni on ni Srbija.

Ilić je dodao da su na današnoj Izbornoj skupštini NS izabrana četiri nova potpredsednika stranke – Nedeljko Manojlović iz Kragujevca, Zlata Djerić iz Vojvodine, Zoran Stojanović iz Beograda i Ružica Jovanović iz Kraljeva.

Na svečanoj akademiji povodom 20 godina Nove Srbije održanoj prethodno u Domu kulture u Čačku pod sloganom „Nesalomivi“ pored članova i simpatizera prisustvovali su i predstavnici drugih opozicionih stranaka među koji lideri Demokratske stranke Srbije i Narodne stranke, Miloš Jovanović i Vuk Jeremić.