Slučaj seksualnog vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi?

Vesti 19. nov 201721:53 > 22:00
N1

Republička prosvetna inspekcija trebalo bi u ponedeljak da poseti OŠ "Dragojlo Dudić" u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, kako bi se utvrdile činjenice oko seksualnog vršnjačkog nasilja kojem je učenica D.P. bila izložena dve godine, od strane školskih drugova A. M. i L. J, pišu Večernje novosti.

„Pod lupom“ nadležnih prosvetnih službi biće da li je škola adekvatno reagovala na prijavu zlostavljanja i preduzela sve neophodne mere. Javnost je za ovaj slučaj saznala kada je devojčica prijavila nastavnici da su joj u sredu uveče A. M. i L. J. dali kesicu narkotika. Odmah je obaveštana policija, a učenica je inspektorima, osim o izloženosti vršnjačkom nasilju, ispričala da su je dečaci primoravali i na oralni seks.

Kako su Večernje novosti nezvanično saznale, L. J. nije učenik ove škole, već druge osmoletke.

Majka devojčice Mira P. rekla je „Novostima“ da joj se ćerka i pre tri meseca poverila da je dečak A. M. maltretira, ali da je, kada su otišli u školu da prijave, ona sve demantovala. Međutim, nakon poslednjeg incidenata sa kesicom narkotika, devojčica je policiji izjavila da su dva učenika maltertirala i tvrdila da je bilo i seksualnog uznemiravanja, prenosi ovaj beogradski list.