Osumnjičeni za falsifikovanje pasoša priznali krivicu

Vesti 17. nov. 201712:30 > 12:34
Podeli:
Izvor: N1info

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa pet osumnjičenih da su učestvovali u falsifikovanju dokumenata i putnih isprava Srbije i njihovom prodavanju državljanima Turske, saopštilo je tužilaštvo.

Kao organizator te grupe navodi se Umit Jardimći iz Istanbula, sa prebivalištem u Novom Pazaru, koji je priznao izvršenje krivičnih dela trgovina uticajem i pranje novca zbog kojih je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora.

„Jardimćiju su sporazumom trajno oduzeta i dva automobila BMW X5, proizvedena 2008. i 2006. godine, procenjene vrednosti na oko 40.000 evra, kao i 50.000 evra u gotovini“, rekao je portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin.

Sa Višim tužilaštvom se nagodio i Nazif Kahrović iz Novog Pazara koji je priznao falsifikovanje isprave i osuđen je na godinu i po zatvora, a oduzeto mu je i 10.000 evra u gotovini na ime koristi pribavljene izvršenjem krivičnog dela.

 „Sporazumi su zaključeni i sa Vehbom Sadikovićem i Šabanom Hodžićem iz Tutina zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i Markom Savićem iz Trstenika zbog falsifikovanja isprave u pomaganju. Njima su izrečene uslovne kazne zatvora od jedne godine, koje se neće izvršiti ukoliko u roku od dve godine ne izvrše novo krivično delo“, dodao je Baćićanin.

Mediji su ranije preneli da je ta grupa falsifikovala lična dokumenta i prodavala ih državljanima Turske, među kojima su i pojedini kriminalci.