Vulin: Rat se može izbeći ako imamo vojsku koju poštuju

Vesti 06. nov. 201715:37 > 15:45
Podeli:
Izvor: FoNet/MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Prokuplju da se vojska uvek priprema za rat, a da se on može izbeći "ako budemo sprovodili politiku vojne neutralnosti i imali vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob".

Komentarišući mogući scenario nemačke vojno-obaveštajne službe po kome u budućnosti može doći do raspada EU i rata u Evropi, ministar je kazao da nijedna vojska ne sme nikada da isključi rat kao najgore sredstvo. 

„Mi se pripremamo za rat, uvek smo spremni za to, a izbeći ćemo ga samo ako budemo imali jaku i snažnu politiku kakvu sad imamo, ako budemo sprovodili politiku vojne neutralnosti i imali vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob a srpska vojska je baš takva“, kazao je Vulin. 

On je tokom obilaska prokupačke kasarne povodom Dana inžinjerije Vojske Srbije, ocenio da je ulaganje u opremljenost vojske „ulaganje u tehnološki napredak ne samo naše odbrambene moći već i u tehnološki napredak zemlje“.

„Kada kupite novo naoružanje i kada obezbedite nove inženjere i nove vojnotehničke institute, vi kupujete ne samo nova sredstva veći i pamet i ono što će značajno povećati tehnološku i odbrambenu snagu naše zemlje“, rekao je Vulin.