Vulin zahvalio ministru Surinama na povlačenju priznanja

Vesti 03. nov 201716:46 > 17:04
Tanjug/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se na sastanku u Beogradu ministru unutrašnjih poslova Surinama Fajzelu Mohamedu Norsalimu zbog odluke njegove države o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

Vulin je na sastanku u Beogradu rekao da „takav postupak Surinama ohrabruje u verovanju da će se postulati međunarodnog prava ponovo poštovati u punom kapacitetu i u skladu sa izvornim načelima kojima se čuvaju dostojanstvo, suverenitet i teritorijalni integritet država kao subjekata međunarodnih odnosa“, rekao je Vulin.

Kako je navedeno u saopštenju njegovog ministarstva, Vulin je zahvalio za lični doprinos ministra Norsalima i „uticaj koji je ispoljio“ da Vlada Surinama donese odluku o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

Izrazio je uverenje, piše u saopštenju, u napredak saradnje Srbije i Surinama na prijateljskim osnovama, u interesu i za dobrobit naroda te dve države.

Ministru Surinama, koji je u poseti Srbiji, juče je već zahvalio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.