Gojković optužuje Dveri za nasilje, Obradović demantuje

Vesti 01. nov. 201718:50 > 18:58
Podeli:
Izvor: FoNet/Zoran Mrđa

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu u senci jučerašnjeg incidenta, nakon što je troje poslanika Pokreta "Dveri" ušlo u kabinet predsednice parlamenta Maje Gojković. Ona je tokom današnjeg zasedanja skinula sako, kako bi dokazala da na ruci ima modricu.

Red amandmana, red povreda Poslovnika i jedna modrica – koju je predsednica parlamenta Maja Gojković pokazala dan nakon incidenta u njenom kabinetu.

„Imam modrice od delovanja poslaničke grupe Dveri!“, izjavila je Gojković.

Boško Obradović međutim, kaže da „niko od troje prisutnih narodnih poslanika srpskog pokreta Dveri nije pipnuo Maju Gojković“.

Jedna od ove dve izjave nije tačna – ali koja? Postoji, za sada, jedan snimak incidenta na kojem se kontakt ne vidi. Dveri tvrde da drugi nemaju, dok predsednica tvrdi da je montiran.

„Da ne govorim o malicioznom izveštavanju koji su puštali izmontiran snimak kako oni dobronamerno ulaze i Bože moj interesuju se za kaznu koja im je izrečena. Evo kako su oni kaznili mene!“, pokazala je modricu Maja Gojković, na šta su poslanici naprednjaka uzvikivali „sramota, au, siledžije“.

„Mi smo odmah kada nam je praktično fizički onemogućeno snimanje izašli iz prostorije kabineta Maje Gojković. U trenutku dok mi izlazimo iz njenog kabineta ona dotrčava sa svog mesta na kome je sedela i fizički nasrće na poslanicu Mariju Janjušević i gura je – iako mi izlazimo“, objasnio je Boško Obradović.

I dok jedni nude snimak kao dokaz, drugi sa sobom nose medicinsku dokumentaciju – poslanik SNS-a Vladimir Orlić je pokazao izveštaj lekara specijaliste posle, kako piše, „nasilja guranjem“, s obzirom da je Gojkovićeva posle incidenta zatražila pregled u skupštinskoj ambulanti.

Ko god da je u pravu – vreme je da drama prestane, apeluje poslanik Đorđe Vukadinović.

„Evo apelujem – ako su rešili da raspišu parlamentarne izbore – neka ih raspisuju i neka ne traže alibi u tome što će se skupština pretvarati u farsu!“, rekao je Vukadinović.

A dok skupština liči na farsu – zvanično su na dnevnom redu amandmani na set zakona iz oblasti obrazovanja.