Orlić pokazao izveštaj lekara o podlivu Maje Gojković

Vesti 01. nov. 201715:15 > 15:22
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je danas da je predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković u skupštinskoj ambulanti konstatvan podliv na nadlaktici kao posledica fizičkog napada poslanika Dveri.

Orlić je novinarima rekao da oni koji su Maju Gojković juče fizički napali danas se brane, tvrdeći da nema dokaza da su je povredili.

On je doneo izveštaj iz skupštinske ambulante o pregledu predsednice koji je obavljen 31. oktobra u 14.40 sati. Lekar je utvrdio „nasilje guranjem“ i na levoj nadlaktici podliv dva puta 0,5 santimetara.

Radi se o prostačkom, divljačkom upadu u kancelariju predsednice Skupštine i koji je bolji dokaz od toga da su  sami snimali kako upadaju u kabinet, rekao je Orlić o incidentu poslanika grupe Dveri sa Gojković.

Izvor : N1

Orlić je govorio i o Kosovu, i odbacio kritike Srpske radikalne strane da su srpske sudije i tužioci na Kosovu koji su položili zakletvu pred Hašimom Tačijem nisu imali nikakav statusno neutralni tekst, već su se izričito obavezali da će poštovati isključivo zakone Republike Kosova i da će raditi u njihovom pravnom okviru i da neće biti aktivni dalje u pravosudnom sistemu Srbije.

On je istakao da je to neistina i da nigde ne postoji sintagma „Republika kosovo“ i „država Kosova“ i da se radi o statusno neutralnoj izjavi.