Maja Gojković pokazala modricu, kaže – snimak Dveri montiran

Podeli:
Izvor: RTS/screenshot

Predsednica Skupštine Maja Gojković pokazala je modricu na ruci koju joj je, kako navodi, napravilo troje poslanika Dveri tokom jučerašnjeg incidenta. Dodala je da je juče, a i jutros, zbog te povrede posetila lekara. Modrica je izmišljena u razgovoru s Vučićem, kaže lider Dveri Boško Obradović.

Iako je prethodno bila u sakou i na predsedavajućem mestu, Maja Gojković je sišla u poslaničke klupe, skinula blejzer i pokazala modricu na levoj ruci, za koju tvrdi da je nastala u jučerašnjem incidentu sa poslanicima Dveri.

Rekla je da ima medicinsku dokumentaciju da je posetila, zbog toga, doktora, a da se zbog bola i jutros javila lekaru.

Izvor : N1

  Osvrnula se na objavljeni video Dveri, za koji kaže da je namontiran, i dodaje da nije u redu što su pojedini mediji emitovanjem tog snimka pokušali da umanje skandal koji su poslanici Dveri napravili u njenom kabinetu.

Evo kako prolaze njihovi politički neistomišljenici jer su na Tviteru najavili da će se gerilski boriti, a tako su se jedino borili italijanski fašisti u istoriji, navela je Maja Gojković.

Ivan Kostić iz Dveri kaže da je Maja Gojković iznela laž, i da nijedan snimak ne postoji da se vidi da je neko nju tako. „Sramota je da predsednik parlamenta konstantno govori laži i vređa poslaničku grupu“, rekao je Kostić.

Dveri kažu da video nije montiran i da je to jedini snimak koji imaju.

Kad su im zabranili da snimaju krenuli su da napuštaju kabinet i tada je Maja Gojković ustala i „fizicki nasrnula“ na Mariju Janjušević, tvrde iz Dveri.

Maja Gojković je prethodno rekla da su poslanici Dveri vređali žene – sekretaricu, i pripadnicu obezbeđenja, i nju.

Obradović: U razgovoru s Vučićem, modrica izmišljena

„Monstruozna laž Maje Gojković. Zašto juče nije pokazala modricu? Zato što je nije bilo! Juče je rekla da nije bilo nasilja, osim što nas je, navodno, izbacila. Gojković pristaje da glumi povređenu ženu sa modrocom, neka sama objasni kako je nastala, ali od nas nije sigurno. Noćas je u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem ta modrica izmišljena“, rekao je lider Dveri Boško Obradović.

Podsetimo, u Skupštini Srbije tokom jučerašnjeg dana izbio je novi incident, ali ne u sali, već u kabinetu predsednice parlamenta. Dok Maja Gojković tvrdi da su je poslanici Dveri verbalno napali i fizički sprečili da napusti kabinet, oni to negiraju. Tvrde da su u njen kabinet došli samo po objašnjenje zašto je lider Dveri Boško Obradović, isključen sa sednice na 20 dana.

Maja Gojković je juče izjavila da je „sama uspela sve troje da izbaci fizički iz svoje kancelarije“, a na pitanje N1 da li su je poslanici Dveri pre toga fizički napali, odgovara: „Da, oni su vikali i nisu mi dozvoljavali fizički da napustim kancelariju i odem na sastanak sa senatorima“.