Tužilaštvo: Nema dokaza da je Rikalo počinio ratni zločin

Vesti 01. nov. 201712:03 > 12:06
Podeli:
Izvor: N1

Na osnovu preliminarne istrage, nema dovoljno dokaza o postojanju krivičnog dela ratnog zločina u slučaju ministra poljoprivrede u Vladi Kosova, Nenada Rikala, potvrdilo je Specijalno tužilaštvo Kosova, a prenosi portal Kossev.

U slučaju novih dokaza, može se pokrenuti nova istraga, dodali su iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je saopštilo da nema dokaza nakon što je, podsećaju, Kosovska policija sprovela istragu prikupivši neophodne informacije, a posle medijskih izveštaja i navodnih svedočenja stanovnika u prištinskom naselju Dardanija da ih je Rikalo navodno zlostavljao tokom rata na Kosovu.

Napisi u albanskim medijima o navodnom zlostavljanju albanskih civila pojavili su se neposredno nakon što je formirana Vlada Ramuša Haradinaja.

Usledili su, potom, i zahtevi predstavnika opozicije za Rikalovom smenom, dok je premijer Kosova rekao da, prema informacijama koje je dobio od institucija – kosovski ministar nije uključen u navodno zlostavljanje Albanaca.

Oglasio se, zatim, i sam Rikalo. Demantovao je navode medija, ističući da „ni u jednom trenutku nije učinio ništa loše nijednom Albancu na Kosovu“, podseća Kossev.