Janković: Veliki strah SNS-a od gubitka Beograda

Vesti 31. okt 201723:19 > 01. nov 2017 07:41
Tanjug / Filip Krainčanić

Lider pokreta Slobodnih građana Saša Janković izjavio je da je otvaranje teme o parlamentarnim izborima najbolja potvrda da vladajuća Srpska napredna stranka gubi izbore u glavnom gradu.

„Raspisaće i referendum za promenu Ustava i izbore za pesmu Evrovizije, sve zajedno, samo da bi jedine izbore koje po zakonu treba da imamo i koje gube obesmislili“, rekao je Janković za „Danas“. 

On je istakao da strah SNS-a od gubitka Beograda veliki, ali da im ništa neće pomoći, jer je pokrenut nezaustavljiv proces – osvešćivanje ljudi i otpor diktaturi. 

O najavi mogućeg raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, za list je komentarisao i lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji je ocenio da tom temom SNS pokušava da skrene pažnju javnosti sa poruka američke administracije. 

Iz pokreta Dveri ocenili su da aktuelna vlast nema razloga za vanredne parlamentarne izbore, ali da su za njih spremni. 

„Sa aspekta vlasti nema razloga za izbore, ali ih ima sa aspekta muvanja u v.d stanju, ucene koalicionih partnera, lošeg rejtinga u Beogradu, a navjiše zbog eventualnog dizanja ruku od vrućeg kolača – predaje Kosova i Metohije“, rekli su za „Danas“ zvaničnici Pokreta Dveri.