Mali: Grad najviše ulagao u Novi Beograd, nema dodatnih para

N1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da nema političke pozadine u odluci Grada, posle rebalansa budžeta, da opština Novi Beograd jedina ne dobije dodatni novac i navodi da su razlozi ekonomski.

Na pitanje zbog čega je rebalansom budžeta opština Novi Beograd jedina izostavljena i neće dobiti dodatna sredstva, Mali je rekao da je Grad u proteklom periodu najviše ulagao u tu opštinu, da su tu  najveći projekti pokrenuti, izgrađeni vrtići, parkovi, igrališta…

Mali kaže da je budžet opštine Novi Beograd peti po veličini, pa je Grad odlučio da ne dodeli dodatni novac.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić na društvenim mrežama je objavio da „ponovo Novobegrađani plaćaju cenu toga što im je predsednik“. Podsetimo, Šapić je od ranije jasan što se tiče beogradskih izbora – poručio je da želi da bude novi gradonačelnik Beograda.

„Već sam jednom zamolio gradske čelnike da to ne rade i molim ih opet, jer Novobeograđani to kao prvo zaslužili nisu, a kao drugo, 99,4% svih poreza koji oni plaćaju završi u gradskoj kasi, a samo se 0,6% prosledi nama kao opštinskoj vlasti“, naveo je Šapić na svom Fejsbuk profilu.

Gradska vlast je dužna da zbog toga sve građane Beograda tretira jednako i ne žigoše nikoga. Pa ni Novobeograđane. Da nas ne isključuju iz projekta penzionerskih kartica sa raznim popustima, koji gradska vlast upravo sprovodi i to od para svih Beograđana, a ako ćemo potpuno iskreno, najviše od novca Novobeograđana, jer činimo skoro petinu populacije koja u Beogradu živi, napisao je Šapić.

Samo na našoj opštini i u Starom Gradu, penzioneri ne mogu da preuzmu kartice sa popustima, a istovremeno nam po ko zna koji put ukidaju sredstva iz gradskog budžeta, kad svima drugima povećavaju, tvrdi predsednik opštine Novi Beograd.

Molim Vas još jednom, poštovani gradski oci, svi smo mi prolazni i sutra će neko drugi doći na rukovodeća mesta u gradu ili opštini, ali niko ne sme da žigoše građane jedne opštine, samo zato jer im se ne dopada predsednik, kog su sami izabrali, poručio je Šapić.